Utställningar i Dalsland Center

I Dalsland Center finns flera utställningshallar: ljusa, luftiga Kalandersalen, Hallingsalen med sin rustika industrikänsla och den öppna Utställningshallen som ligger i fil med caféet/glasseriet.

Till Kalandersalen välkomnar vi konstnärer, fotografer, skulptörer med anknytning till Dalsland. Under sommaren ackompanjeras konsten med musik i konsertserien Sommarmusik i Dalsland Center.

Hallingsalen är öppet för alla - här har vi visat allt från Villfarelsers och Depressiva Dödens svarta humor, Målerås glasskulpturer i samband med Dalslands glashyttas trettioårsjubileum till Aleksander Chekmenevs gripande fotoutställning Citizens of Kyiv.

Utställningshallen har de senaste åren varit vikt för utställningar på temat Dalsland. Vi har visat dansband, idrottsprofiler, kyrkor, natur och mycket annat. I år ger vi en kortvariant av den jubileumsutställning som gjordes inför Dalslands kanals 150-årsjubileum 2018.

Gemensamt för vår utställningsverksamhet är att vi tycker att det är lika viktigt och roligt att kunna visa både etablerade konstnärer som kreativa amatörer.

Vill du ställa ut hos oss? Ring 0530-18992!